Om Katrine

Velkommen til – jeg hedder Katrine, og jeg har arbejdet med børn i 23 år. Store børn, små børn, skolebørn og børn med særlige behov. Siden 2012 har jeg indført mere og mere mindfulness og yoga- både privat og med mine elever på den folkeskole, hvor jeg er ansat samt på mine egne hold og workshops for børn, unge og familier.

Jeg er uddannet læreridrætlærer og børneyogalærer. Jeg er Mindulness Instruktør og  Mindfulness Mentor for Børn og Unge (MBSR registeret og certificeret hos Mindfulsoul), og så er jeg uddannet Access Bars behandler samt Terapeut med speciale i Særligt Sensitive Børn.  Én af de teapeutiske teknikker i min tilgang til børn er hypnoterapi, hvilket er en mild og behagelig samtaleteknik til at åbne for barnets traumer, som er lagret i underbevidstheden. Læs mere på siden her om Terapi

Jeg har taget mange supplerende kurser i mindfulness og yoga både for børn og i forhold til min egen praksis. Jeg har taget kursusforløb i holistisk tilgang til mennesker fx via akupressur, zone- og energiterapi og EFT/TFT (tankefeltterapi og emotionel frihedsteknik) og Access Bars. Derudover har jeg uddannet mig indenfor zoneterapi og akupressur til babyer. Blandt mange kurser via mit lærerarbejde vil jeg her nævne konflikthåndtering hos Center for Konfliktløsning samt min uddannelse til LP-koordinator. LP-modellen er en læringsmiljø- og pædagogisk analysemodel, som beskriver det hele barn udfra de opretholdende faktorer, som fastholder barnet i dets vanskeligheder og mistrivsel. Jeg er for tiden optaget af at tage en diplom i Neuropsykologi og Neuropædagogik på Absalon i Roskilde. Derudover læser jeg rigtig meget faglig litteratur, deltager i sparringsgrupper og kurser indenfor mine kerneområder og opdaterer hele tiden mig selv indenfor pædagogik og psykologi samt forskning herom.

Jeg underviser i mindfulness på Børneyogauddannelsen hos Lille Yogahus, og jeg underviser lærere og pædagoger i mindfulness for børn i kursusforløb bl.a. i København. Jeg laver skræddersyet forløb i institutioner, hvor pædagogerne får indsigt i og forståelse for børnyoga, så de efterfølgende kan  inddrage det i deres hverdag i institutionen. Kontakt mig for nærmere information.

Jeg har denne lille virksomhed Det Stille Sted, fordi jeg ønsker at udbrede mindfulness og yoga til børn i større grad end som lærer. Jeg kan se at det virker. Jeg kan se at børnene trives i større grad, udvikler mere empati og kommer i god kontakt med dem selv og deres følelser. De lærer at mærke sig selv – deres kropslige fornemmelser, kan finde ro i sig selv, og de får større selvkontrol, selvværd og koncentration. Det kan alle børn (og voksne) have god gavn af at lære. Mindfulness og yoga i kombination er unikt, da kroppen og sindet hænger uløseligt sammen. Denne kombination er mit speciale. Derudover tilbyder jeg terapiforløb til børn og unge via min virksomhed bl.a. til børn med angstproblematikker.

Jeg bor i Haslev sammen med min mand og vores to piger og dreng på 17, 12 og 10 år. Oprindeligt kommer jeg fra København. Min mand Jacob Schønau er uddannet familieterapeut og kan kontaktes på: 22 76 45 34.KatrineRS_zoom_ramme

Jeg har været lærer siden 2004, og er ansat på en folkeskole i indskolingen og arbejder primært i TrivselsTeamet og som LP-koordinator. Herigennem inddrager jeg allerede mine erfaringer og viden indenfor terapi, om mindfulness og yoga, og jeg laver terapeutiske forløb med børn, der af forskellige grunde er ude af balance, er i livskriser eller ikke trives. Jeg har også gode erfaringer med gruppeforløb for skilsmissebørn, og på udskolingsplan underviser jeg i mindfulness på 8.-9. klassernes linjefag, som bl.a. omhandler præstations- og eksamensangst.

I foråret 2017 assisterede jeg Sussanne Wexø på mindfulnessefteruddannelsen for pædagoger og lærere i København. Jeg afholder desuden foredrag om mindfulness og børn, for bl.a. fagpersonale og ifm. pædagogiske dage, hvor flere og flere institutioner og skoler ønsker at sætte mindfulness på dagsorden.

Børns liv i dag er fyldt med krav, valg og stress, og flere og flere har brug for støtte til at finde balancen. Her kan jeg være barnets guide, igennem det der er svært samt vejlede forældrene.

Før mit lærerliv har jeg arbejdet med udviklingshæmmet børn samt i 0-6 års institution.

Læs evt. mere om MMFB og Børneyogalæreruddannelsen her:

http://www.mindfulsoul.dk/mindfulness-mentor-boern/

http://www.lilleyogahus.dk/index.php?page=20